Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Mateo92 Wojciechowski (21131 niezalogowanych)

()
Początkujacy
ark napisał:
Viooltje napisał:
RockQueen napisał:
Myślę ,że pomysł ze świeczką jest ok ,wiecie co mnie zastanawia jaki sens w tej tragedii miał On, Stworca bo nie watpię,że jakiś cel w tym miał

Cel???
Tego, kto mialby jakis CEL w ludzkiej tragedii, nazywam prdlnm sadysta!

pewnie by nie został ,przez przypadek ,ponownie prezydentem
co roku z budżetu RP około 20 mln pln idzie na Świątynie Opatrznosci Bożej ,choc miała byc budowana ze składek wiernych
wiec jaki sobie kaczoland zafundował tak ma
ale sobie używam
i wkurza mnie jak mówią ,że to wina pilota , po prostu na wrotach od stodoły się nie lata .

ark Tyś jest jakiś niedorozwinięty????co z tego ze tupolew miał 40 lat????znasz budowe samolotów??tupolewa??rózni sie od innych ,wine ponoszą piloci ewidentnie...nie wykonuje sie manewru zawracania 1,5kilometra za lotniskiem gdzie teren jest zalesiony,a pułap został nie osiągnięty!! nie ma co tego Tobie tłumaczyć ,laikiem jesteś nie rozumiesz wielu rzeczy..........
zgineli ludzie pal licho polityczne przynaleznosci.......w polsce jest stan podwyzszonej gotowości bojowej a Ty wyskakujesz z wrotami od stodoły
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
vadeer1 napisał:
Zgadza się Panie Marku. Jednak ja bym dodał pewno "ale". Otóż każda osoba reprezentuje sobą pewien specyficzny i niepowtarzalny system wartości i poglądów. Nie na darmo mówi się, iż zginęła elita polskości. Można przecież doszukiwać się i przypominać co niestosownego zrobił jeden czy drugi, czy taka czy inna decyzja była prawidłowa, a może zaszkodziła interesowi państwa czy Polaków. Moim zdaniem, jednak większość osób, które zginęły charakteryzował czas, w którym przyszło im dorastać. Czas walki i przemian jakie zachodziły i jakie kształtowały świadomość każdej z ofiar. Wielu było wszakże przeciwników prezydenta - w chwili obecnej wiele osób go chwali, za to, gdyż do końca potrafił być wierny założonej wcześniej przez siebie idei. Bo przecież można się nie zgadzać, a nawet i kłócić, ale tak naprawdę do kogo ma się największy szacunek: do przytakujących lizusów, chyba wręcz przeciwnie... Anna Walentynowicz, o której myślę wspominać dużo nie trzeba, przecież to dzięki niej teraz mamy wolną Polskę. Ludzie należący do "lewicy", przecież także współdecydowali o charakterze obecnego państwa. Moim zdaniem ta tragedia pochłonęła wielu prawdziwych polskich PATRIOTÓW, którzy pomimo różnic potrafili dojść do porozumienia w kluczowych dla państwa momentach. I można powiedzieć, przecież nie ma ludzi niezastąpionych. Jednak tych, którzy zginęli nie jest w stanie nikt zastąpić. Żyjąc w czasach ich młodości, ścierania się dwóch różnych myśli politycznych człowiek uczy się najbardziej, uczy się walki, ale także uczy się znajdowania kompromisów. Tacy ludzie są właśnie dla narodu najbardziej cenni.
A dzisiaj....wystarczy spojrzeć, na to ile osób idzie na wybory, wolne wybory i kto jest wybierany. Boję się chwili, gdy większość ludzi zasiadających na ławach sejmowych, zajmie to miejsce dzięki popularności zdobytej w reality show i jedynym ich zajęciem będzie liczenie comiesięcznej wypłaty.
Można się też dopatrywać obłudy w zachowaniach ludzi, a może oni po prostu jacy są tacy są, ale może po prostu czują potrzebę chwili, umieją się zachować i chcą oddać hołd ludziom, których tak naprawdę cenili. Bo tutaj moim zdaniem nikt nikogo do niczego nie zmusza...Przecież oprócz tych, którzy palą znicze czy składają kwiaty, wielu imprezuje, mówi a dobrze im tak, mają co chcieli itp. itd. A jaka będzie przyszłość, czas pokaże... i oby była jak najbardziej dla Polski i Polaków łaskawa, czego sobie i Wam życzę...

bardzo mądra wypowiedz....podpisuje sie pod tym ,pozdro vadeer1
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
doktor napisał:

ark Tyś jest jakiś niedorozwinięty????co z tego ze tupolew miał 40 lat????znasz budowe samolotów??tupolewa??rózni sie od innych ,wine ponoszą piloci ewidentnie...nie wykonuje sie manewru zawracania 1,5kilometra za lotniskiem gdzie teren jest zalesiony,a pułap został nie osiągnięty!! nie ma co tego Tobie tłumaczyć ,laikiem jesteś nie rozumiesz wielu rzeczy..........
zgineli ludzie pal licho polityczne przynaleznosci.......w polsce jest stan podwyzszonej gotowości bojowej a Ty wyskakujesz z wrotami od stodoły

Tu - 154m jedne z najbardziej awaryjnych samolotow na swiecie .. Watpliwa przyjemnosc

Doktorze mozna tez tak spekulowac: ze procedury cywilne wymuszaja wybor innego lotniska, jesli "nie lapie" sie parametrow ladowania po drugim podejsciu. Po drugim go-around nalezy szukac innego pasa. Dlaczego tyle razy probowano? Podobno pilot pod presja ladowal ????

Nie ma znaczenia, czy to awaria maszyny czy zla decyzja pilotow .......skutki tego sa oplakane.....

Glupota jest kogokolwiek obwiniac ..

magda_soleil napisał:
Pod wrazeniem jestem "vadeer1", pieknie napisane....
Sama chcialabym jeszcze wiele dodac ale taka pustke czuje.... ze nie moge zlozyc zdania...
Dumna jestem z tego ze jestem Polka i ze Polska to wlasnie moja ojczyzna.
Nie lubie jednak jak ludzie krytykuja swoj kraj i rzady (wypowiedz wyzej) a sami nawet palcem nie kiwna, zeby bylo lepiej.

Polsko, łaczę sie z Toba w bólu i żalu ...

scenariusz za kazdym razem jest ten sam:

1. szara Polska
2. smierc, zaloba
3. chwila pojednania (lewica,prawica, kibice... etc.)
4. -> patrz punkt 1.

# wybaczcie szorstkosc, jestes oddany krajowi..?? okaz to na codzien..
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
mgh napisał:
doktor napisał:

Tu - 154m jedne z najbardziej awaryjnych samolotow na swiecie .. Watpliwa przyjemnosc

Doktorze mozna tez tak spekulowac: ze procedury cywilne wymuszaja wybor innego lotniska, jesli "nie lapie" sie parametrow ladowania po drugim podejsciu. Po drugim go-around nalezy szukac innego pasa. Dlaczego tyle razy probowano? Podobno pilot pod presja ladowal ????

Nie ma znaczenia, czy to awaria maszyny czy zla decyzja pilotow .......skutki tego sa oplakane.....

Glupota jest kogokolwiek obwiniac ..

magda_soleil napisał:
Pod wrazeniem jestem "vadeer1", pieknie napisane....
Sama chcialabym jeszcze wiele dodac ale taka pustke czuje.... ze nie moge zlozyc zdania...
Dumna jestem z tego ze jestem Polka i ze Polska to wlasnie moja ojczyzna.
Nie lubie jednak jak ludzie krytykuja swoj kraj i rzady (wypowiedz wyzej) a sami nawet palcem nie kiwna, zeby bylo lepiej.

Polsko, łaczę sie z Toba w bólu i żalu ...

scenariusz za kazdym razem jest ten sam:

1. szara Polska
2. smierc, zaloba
4. -> patrz punkt 1.

# wybaczcie szorstkosc, jestes oddany krajowi..?? okaz to na codzien..

gdzie znalazłes tą informacje ???na forum ???czy w podreczniku młodego pilota??
nie było zadnej presji,kapitan samolotu jest w nim wazniejszy od prezydenta,miał do wyboru 2 inne lotniska,nie zrobil tego,masz racje głupotą jest obwiniać nie zyjącego pilota(ów)...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
RE:doktor

Jak mialem 17-stke probowalem sie zalapac (als verkeersvlieger) na Martinair flight academy, niestety "test medyczny" wykazal ze moje prawe oko jest za slabe nawet aby przewozic bydlo C-123 cargo ;P

Swietny magazyn www.pilootenvliegtuig.nl/ for in-n-out's, polecam kazdemu die-hard fanowi lotnictwa.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
1. szara Polska
2. smierc, zaloba
4. -> patrz punkt 1.
pod tym tekstem moge sie podpisac.

2 tyg i bedzie po sprawie. dalej bedziemy sie modlic
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
Żałoba- żałobą, a między polakami nic się nie zmienia.
Już po śmierci największego Polaka - Jana Pawła II, daliśmy dowód, że stać nas jedynie na tydzień skupienia.
Tak samo jest teraz i tak będzie zawsze.

Ta wiosna taka smutna, szara
wśród zniczy pochylone głowy
i czarne wstęgi ba sztandarach
obwisłych w oknach do połowy.

Tak mi się napisało.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy

()
Początkujacy
Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi krazyl taki kawal:
Jaki jest najwiekszy szczyt bezczelnosci? - Zaglosowac na Kaczynskiego
i wyemigrowac z kraju.

A teraz wszyscy placza, oddaja honory i pala znicze. Dwulicowy kraj.
Pytanie. Czy wystarczy zginac w katastrofie lotniczej aby z najbardziej
niepopularnego prezydenta w historii nowoczesnej Polski zostac
mezem stanu?
Pamietacie co sie dzialo jak zmarl Jacek Kuron i jak go nasze PiS-owskie
"elity" wysmarowaly blotem zanim jeszcze cialo nie ostyglo.
Ja pamietam najbardziej z tej prezydentury: afery, haki, akcje CBS, zamordowanie
Barbary Blidy (w samobojstwo nie wierze), ponad 40 baniek na budowe
jakiejs swiatyni w Wawie z pieniedzy podatnikow itd. itd. OK moze ktos
tutaj napisze cos pozytywnego, popartego faktami, ale mi w tym
momencie nic nie przychodzi do glowy.
Zgłoś wpis
78 Postów
Barbara MC
(mexa35)
Gaduła
Marek masz oczywiscie racje ale chyba nie o to Nam tu chodzi , zgineli ludzie i to im oddajemy czesc , nie chodzi o to przynajmniej mi czy byli to politycy i z jakiej partii i co zrobili albo czego nie zrobili .Ja lacze sie z bolem z Ich rodzinami bo wiem co tzn stracic kogos bliskiego .
Zgłoś wpis

Bliżej nas